Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi

Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi"nde gönüllü 17 öğretmen Öğrenci Koçluğu kapsamında son sınıfta bulunan 71 öğrenciyi paylaştı. Öğrenci Koçluğu sistemi ile ilgili bilgilendirme toplantısı Vakfıkebir Öğretmenevi"nde öğle saatinde yapıldı. Okul Müdürü Kadri ALAY"ın başkanlık ettiği toplantıda Rehber Öğretmen Rabia Nur KOYUNOĞLU, öğrenci-öğretmen dağılımını belirledi. Yapılması gerekli çalışmalarla ilgili bilgileri paylaştı.

Aynı gün paylaşılan öğrencilerden Yusuf Tuna DAĞ"ın ailesi ziyaret edildi. Görsel Sanatlar öğretmeni Şuayip EYÜBOĞLU ve Matematik öğretmeni İbrahim ŞENOL "un gerçekleştirdiği ziyarette öğrencinin çalışma ortamı ve ailenin beklentileri tespit edildi.
        Okul Müdürü Kadri ALAY:" Öğrenci Koçluğu, Öğrencilerin akademik yaşamda başarı becerilerini arttırma amacıyla öğrenci ile koç arasında kurulan işbirliğidir. Amacı; öğrenciyi hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, motive etmek ve onun bu süreç içinde yaşadığı zorluklarla baş etmesini sağlamaktır. Öğrenci Koçu, öğrencinin hedeflere ulaşmasını destekler, öğrenme motivasyonunu arttırır, öğrencinin akademik çabalarını sonuca ulaştırmasını sağlarken, ihtiyaç duyduğu becerileri geliştirir. Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okulu ile iletişim halinde ders başarısını takip eder. Birlikte ders çalışırlar, birlikte yaşamı paylaşırlar." dedi.

02-10-201902-10-201902-10-201902-10-2019