"Hayata Değer Kat Trabzon" Projesinde Birincilik İlçemiz Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulundan....

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından başlatılan öğrencileri, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi hatırlatmak, öğretmek ve aşılamak amacıyla "Hayata Değer Kat Trabzon" projesinde Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu öğrencimiz Eylül ALP il birincisi oldu.

Hayata Değer Kat Trabzon projesi ile  gençlerin toplumsal değerlere yabancılaştığı, şiddete eğilim gösterdikleri, değer yargılarında zedelenme olduğu, daha çok yalnızlaşıp sanallaştıkları (bilgisayar ve internet bağımlılığında artış olduğu), iletişim kopukluğu yaşadıkları, sosyal bağımlılık ve dayanışma ruhunun yok olduğu günümüzde öğrencilerin hayata daha sıkı bağlanması yolunda öğrencileri teşvik etmek hedefleniyor.

Öğrenciler önceden belirlenmiş aylık görevleri yerine getirip bunları sunum araçları ile sosyal medyada beğeniye sundular. Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu öğrencimiz Eylül ALP, tüm görevleri yerine getirerek 256 görev puanı, beğeni ortalamasından 100 puan alarak toplamda 356 puan ile Trabzon birincisi oldu.

Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulundan; Tuana TURNA, Eymen İSLAM, Belkıs Ela Sönmez ve Yalıköy Ortaokulundan Elif Ece UÇAR sıralamada ilk on içinde yer aldılar.

Yarışmada birincilik kazanan Eylül ALP öğrencimiz başta olmak üzere katılım sağlayıp performans gösteren öğrencilerimizi, okul yöneticilerimizi ve proje yönetim ekibi ile emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

22-06-2020