Milli Eğitim Müdürümüz Samim Aksoy´un 23 Nisan Mesajı

23 Nisan Mesajı
Milli Eğitim Müdürümüz Samim Aksoy´un 23 Nisan Mesajı

23 Nisan 1920 Türk Milli Tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinç ve coşkuyla kutlamak için toplandık. Hepimize kutlu olsun.

Egemenlik yönetme yetkisidir. Ulusal egemenlik; yönetme yetkisinin ulusta olmasıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdesini Sinop Milletvekili Şerif  Bey başkanlığında 115 milletvekili ile meclis salonunda  Allah´ın yardımıyla milletimizin iç ve dış tam bağımsızlık içinde alın yazısının sorumluluğunu doğrudan doğruya yüklenip, kendi kendisini yönetmeye başladığını bütün dünyaya Büyük Millet Meclisi´ni açıyorum ilanı ile verdi. Yeni TBMM’nin hedefi; kesin zaferi kazanmak ve yeni devletin otoritesini güçlendirmek, kalıcılığını gerçekleştirmekti. Bunu da yokluklar içinde Birinci İnönü ile başlayan Büyük Taarruzla sona eren savaşlarla başarıldı ve Lozan Barış antlaşması ile de tamamlandı.

Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri olan Sevgili Öğrenciler ;

23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da ayrı bir öneme sahiptir. Başöğretmen Atatürk’ün “Bugünün çocukları yarının büyükleri” diyerek bu bayramı sizlere armağan etmesi, sizlere ne kadar çok değer verdiğinin ve güvendiğinin en güzel işaretidir. Sizlerin de bu güvene layık olmak için var gücünüzle çalışacağınızdan şüphemiz yoktur.

Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, yapıcı eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, darbeler karşı duran, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu donanım; sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın; başarmak için samimi ve gayretli olun…

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çok kıymetli öğrencilerimizin, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.