Milli Eğitim Müdürümüz Samim AKSOY´un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

23 Nisan 1920 Türkiye Cumhuriyeti Milli Tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yıldönümüne ulaşmanın sevinciyle23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun.

Egemenlik yönetme yetkisidir. Ulusal egemenlik; yönetme yetkisinin ulusta olmasıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi.

Sinop Milletvekili Şerif Bey'in, Allah'ın yardımıyla milletimizin iç ve dış tam bağımsızlık içinde alın yazısının sorumluluğunu doğrudan doğruya yüklenip, kendi kendisini yönetmeye başladığını bütün dünyaya Büyük Millet Meclisi'ni açıyorum diyerekduyururken,millî egemenliğe dayalı yeni Türk parlamentosunun adının da "Büyük Millet Meclisi" olduğunu ilan etmişti.

TBMM'nin açılışı ile birlikte, milli egemenliğe dayalı yeni Türk Devleti doğmuş oluyordu. TBMM'nin hedefi; kesin zaferi kazanarak yeni devletin otoritesini güçlendirmek ve kalıcılığını gerçekleştirmekti. Bunu da yokluklar içinde Birinci İnönü ile başlayan Büyük Taarruzla sona eren savaşlarla başardı ve Lozan Barış antlaşması ile de tamamlandı.

Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri olan Sevgili Öğrenciler ;

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş gününü, çok kıymetli çocuklarına armağan ederken şöyle diyordu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK: "Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk pırıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa ulaştıracak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız."                                  İçinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçte "Hayat Eve Sığar" diyerek daha sağlıklı bir gelecek için evlerinizden çıkmıyorsunuz. 100.  yıl etkinliklerini birlikte coşkuyla kutlamak istediğinizi biliyoruz. Gelecek etkinliklerini birlikte daha coşkulu kutlamak için bugün etkinliklerimizi evlerimizde kutlayacağız. Sizleri 23 Nisan Perşembe günü saat 13.00'de balkonlarınıza 100. Yıl Marşını ve ardından saat 21.00'de İstiklal Marşımızı söylemeye davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ve vatan uğruna mücadele eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çok kıymetli öğrencilerimizin, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, pandemi salgını nedeniyle evlerimizden çıkamadığımız bu günlerin en kısa zamanda sona ermesive 101. yıl etkinliklerini birlikte kutlayabilmek temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.