Milli Eğitim Müdürümüz Samim AKSOY´un LGS (Liselere Geçiş Sınavı) Mesajı

Sizler bizim geleceğimizsiniz, yarınlarımızı emanet edeceğimiz sizlere çok değer veriyoruz ve sizleri çok seviyoruz.
Milli Eğitim Müdürümüz Samim AKSOY´un LGS (Liselere Geçiş Sınavı) Mesajı

02 Haziran Cumartesi günü ülkemiz genelinde yapılacak 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Liselere Geçiş Sınavı; İlçemize bağlı Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu ve Vakfıkebir Fen Lisesi’nin (2 okulda) toplam 20 sınav salonunda 353 öğrencinin katılımı ile saat: 09.30-12.50 arasında iki bölüm halinde gerçekleştirilecektir.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerimizin en geç saat 09.00’da sınava girecekleri okulun bahçesinde hazır bulunmaları stressiz bir sınav için faydalı olacaktır.

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınava giriş belgesi ve T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanlarını (Pasaport) getirmeleri zorunludur. Geçerli kimlik belgesi ve sınava giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta tarafından İlçemizdeki tüm öğrencilerimize hediye edilmek üzere hazırlattığı kalem, silgi ve kalemtıraştan oluşan set sınav salonlarında öğrencilerimizi bekliyor olacaktır.

Sınavın birinci bölümü saat 09.30’da başlayacak ve Türkçe (20 soru), T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (10 soru), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (10 soru), İngilizce (10 soru) derslerinden oluşan sözel bölümdeki toplam 50 soruyu 75 dakikada (Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere 20 dakika ek süre verilecektir) cevaplamaları istenecektir.

İki oturum arasında öğrenciler sınava girdikleri okulun alanından ayrılmamaları gerekmektedir.

İkinci bölüm saat 11.30’da başlayacak ve Matematik (20 soru), Fen Bilimleri (20 soru) derslerinden oluşan sayısal bölümdeki toplam 40 soruyu 60 dakikada (Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere 20 dakika ek süre verilecektir) cevaplamaları istenecektir.

Sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen ve bina sınav komisyonunca sınava girmesi uygun olan öğrencilerin sınava katılabilecek fakat bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir. 15 dakikadan sonra gelen adaylar ise sınava alınmayacaktır. Sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan ve sınav bitimine 15 dakika kala öğrencilerin sınav salonundan çıkmalarına müsaade edilmeyecektir.

Sevgili Öğrenciler,

Sizler bizim geleceğimizsiniz, yarınlarımızı emanet edecegimiz sizlere çok değer veriyoruz ve sizleri çok seviyoruz. Sizlerin güzel ahlaklı, araştıran, sorgulayan, millî ve manevi değerlerimize sahip çıkan gençler olarak yetişmeniz, gurur kaynağımız olacaktır.

Unutmayınız ki, bu sınavlar; kişiliğimizi, zekâmızı, değerli olup olmadığımızı belirleyen bir araç değildir. Derslerimizde neyi ne kadar öğrendiğimizi ölçen, bize kazanmış olduğumuz bilgilerin değerlendirilmesi, eksik olduğumuz konuların fark edilmesi ve böylece daha planlı ve aralıklı çalışarak zamanımızı etkili kullanmamıza fırsat veren bir uygulamadır. Asla zekâmızın bir göstergesi, geleceğimizin tek belirleyicisi değildir. Okulunuzda aldığınız ve ürettiğiniz bilgiyi, yaptığınız planlı çalışmaların, tekrarların ve değerlendirmelerin sonucunu bu sınavda uygulamaya koyacaksınız. Size inanıyor ve güveniyorum. Sınavda hepinize başarılar diliyorum.

Saygıdeğer Veliler;

Bu sınavların çocuklarınız için bir ölüm-kalım meselesi değil, yararlanılması gereken bir fırsat olduğunu, bu fırsat kaçırılsa bile hayatta başka fırsatların onları beklediğini, bu nedenle çocuklarımızı özel bir hazırlık yapmadan diğer günlerdeki gibi sınava göndererek stres, heyecan ve telaşa kapılmasına neden olmayalım. Sınavdan alacakları sonuç her ne olursa olsun olumsuz tepki vermeden öğrencilerimizin destekçisi olarak yanlarında yer alalım. Çocuklarımız için en iyisinin olması dileklerimle başarılar dilerim

Değerli Meslektaşlarım;

Öğrencilerimizle aynı kaygıyı taşıyan ve onların araştıran, sorgulayan, kendine güvenen, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olması için çabalayan siz değerli öğretmen ve idarecimize de teşekkür ediyorum.

Sizlerin;  bu sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanması, emek verdiğiniz, yetiştirdiğiniz öğrencilerimizin güven ve huzur içerisinde sınavı bitirmeleri için üzerinize düşen görevleri hakkıyla yerine getireceğinize inancım tamdır.

Hepinize şimdiden teşekkür ediyor, kolaylıklar ve başarılar diliyorum.