Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet ALTIN'ın "24 Kasım Öğretmenler Günü" Mesajı...

Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet ALTIN'ın

Saygı Değer Meslektaşlarım,

Ata'mızın bizlere armağan ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün yeni bir yıl dönümünü daha engin bir sevinç ve mutluluk içinde kutluyoruz. 24 Kasım öğretmenlerin şeref günü, ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür.

Bilindiği gibi her mesleğin kendine özgü birtakım özellikleri vardır. Fakat öğretmenlik bu mesleklerin içinde ayrı bir anlam taşımaktadır. Çünkü o, bütün meslekleri doğuran bir ana durumundadır. Bütün meslekler bu anadan doğar, gelişir ve şekil alır.

Öğretmenlik mesleği insanlığın en şerefli tacıdır. Toplumu, iyiye, güzele ve doğruya itici, yarının aydın gencini yetiştiren, ona şekil verendir.

Öğretmenliğin en büyük tutkusu çocuk sevgisidir. Bu makam önce çocuk sevgisiyle filizlenir.

Bir toplumun yapısını oluştururken, bir devletin temel taşları atılırken, toplumun kaderinin öğretmenlerin elinde olduğunu Başöğretmen Atatürk de şöyle vurgulamıştır: "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir." "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." Ulu Önder bu yüce ve anlamlı sözlerle öğretmenleri onurlandırmıştır. Fatih Sultan Mehmet de öğretmene çok önem verirdi. Bir at koşusunda Hocası AK Şemsettin'in atının ayağından çamurlar elbisesine sıçrar. Çamurların sıçradığını ve hocasının irkildiğini hisseden Fatih Sultan Mehmet, "Hocam, üzülmeyiniz, korkmayınız, sizin ayağınızdan sıçrayan çamur benim elbisemin süsüdür." Diyerek eğitime ve eğitimciye ne kadar önem verdiğini kanıtlamış olur.

Hepinizin bu mutlu şeref gününü kutlarken başta ebediyete göç etmiş Başöğretmen Atatürk olmak üzere aziz öğretmenleri rahmet, minnet ve şükranla anıyor. Tüm eğitim camiasına başarı ve mutluluklar diliyorum.

Hepinizi bu duygu ve düşünceler içinde sevgiyle selamlar, saygılar sunarım.