Müdürümüz Samim AKSOY'un 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Samim AKSOY, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

101 yıl önce bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla kutlu bir yürüyüşün ilk ve en büyük adımını atmış ve Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından birini başlatmıştır. "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" diyerek, "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolasıyla milli mücadeleyi başlatmış ve tüm yoksulluğa, yokluğa rağmen bu mücadelede büyük bir zafer kazanılmış, 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyetimiz ile birlikte tamamlayarak dünya milletleri arasında şerefli yerini almasını sağlamıştır.

Sevgili Gençler;

Türkiye ve dünyanın çok kritik bir süreçten geçtiği ve Korona virüs dolayısıyla okullara ara verildiği bu dönemde tedbir için evlerinizdesiniz.  Bu süreçte eviniz okulunuzdur. Ders programınıza bakarak EBA TV'de derslerinizi izlediğinizi ve bol bol kitap okuyarak çalışmaya devam ettiğinizi biliyoruz.

Milli mücadeledeki inanç, birlik, dayanışma ruhunun her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaştıracak, geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır. Bugün, istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz büyük mücadelenin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yılını kutlamanın mutluluğu ve haklı gururunu coşkumuzdan hiçbir şey kaybetmeden, farklı platformlarda ve çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa, bunu borçlu olduğumuz büyük önder Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyorum. Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor ve en kısa zamanda okulların eğitim-öğretime açılarak görüşmek temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.