OKUYUN DÜNYANIZ ZENGİNLEŞSİN

Okumak insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden biridir İnsanın düşünce yapısını, hayal dünyasını geliştirir; sözcük  dağarcığını arttırır, insana bilgi ve birikim kazandırır. Geçmişin elem verici olaylarını değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa edebiliriz.
OKUYUN DÜNYANIZ ZENGİNLEŞSİN

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından, kitap okuma kültürünü geliştirmek ve kütüphanelerden faydalanma oranını artırmak amacıyla kamu spotu ve 4 farklı afiş tasarım çalışması yaptırılmıştır. Kamuoyunda oldukça beğenilen kamu spotu, izlenme rekorları kırmaktadır. Okuma Kültürü ve Kütüphaneler Grup Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen kamu spotunda, farklı yaş gruplarından seçilen bireylerin çeşitli mekanlardaki kitap okuma anına vurgu yapılmıştır. Kitaplarını okuyan kişiler “Okuduğumuz her kitap bizi başka dünyalara taşır” sloganı çerçevesinde başka dünyaların keşfedilebileceğini hikaye etmektedir. Kamu spotunda “Okuyun dünyanız zenginleşsin” üst teması çerçevesinde “Okuduğumuz her kitap bizi başka dünyalara taşır” alt teması mesaj olarak verilmektedir. Kitaplar vasıtasıyla insanların gerçek dünyadan daha zengin olan hayal dünyasına geçiş yapabilecekleri güçlü bir mesaj olarak vurgulanmaktadır. Kamu spotunda, kitapların insanları hayal dünyasının uçsuz bucaksız güzelliklerine sürüklediği ifade edilmektedir.

05-12-201605-12-201605-12-201605-12-2016