TÜBİTAK 49. Lise Araştırma Projeleri Yarışmasında Dereceler Belli Oldu

Tübitak
TÜBİTAK 49. Lise Araştırma Projeleri Yarışmasında Dereceler Belli Oldu

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencilerin 31 projeyle katıldığı Erzurum Bölgesinde gerçekleştirilen TÜBİTAK 49. Lise Araştırma Projeleri yarışmasında öğrencilerimiz büyük bir başarı gösterdi.

Tek başına serginin % 31´ini temsil ederek bölgenin en başarılı ili Trabzon olmuştur. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü 31 projesinden 15 projenin dereceye girmesiyle %50 lik bir başarı kazanmıştır. Toplam 44 derecenin olduğu yarışmada 15 derece kazanan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü derecelerin %30 unu kazanarak Türkiye Finallerinde temsil hakkını kazanmıştır. Biyoloji, Çoğrafya, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknoloji Tasarım, ve Türk Dili Edebiyatı alanlarında yapılan projelerle bölge sergisine katılan okullardan dereceye girenler 16-20 Nisan 2018 tarihleri arasında Konya´da yapılacak Türkiye Finaline katılmaya hak kazandılar. Bu kapsamda ilçemiz Anadolu İmam-Hatip Lisesi proje ekibine başarılar diliyoruz.

BÖLGE SONUÇ ÖĞRENCİ ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI OKULU ALANI
1 İPEK UZUNALİ TANER ARSLAN TRABZON AKÇAABAT İMKB ANADOLU LİSESİ COĞRAFYA
1 KUTAY PEKŞEN YASİN KURAK TRABZON BİLİM VE SANAT MERKEZİ MATEMATİK
1 SERRA ECREN AYKAN OKAN OKUTAN TRABZON MAHMUT CELALEDDİN ÖKTEN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PSİKOLOJİ